fbpx

Jaren geleden probeerde ik keer op keer te mediteren. Ik las de voordelen van het kunnen focussen en het veranderen van mijn gedachten, maar hoe vaak ik het ook probeerde,

Ik kon het niet. Ik was er nog niet klaar voor.

Het leven dat ik kies te leiden is een uitdagend leven. De verantwoordelijkheden zijn immens en ik merkte dat de manier waarop ik mijn gedachten soms de vrije loop laat… Ik creëer letterlijk stress in mijn hele lichaam.

Een paar maanden geleden, toen het echt erg werd, wist ik dat ik iets moest doen. Terwijl ik googelde naar een oplossing… bleef meditatie naar voren komen als een van de oplossingen. En eerlijk gezegd… was ik er bang voor.
Waarom bang? Omdat ik niet alleen kan multitasken, maar ook multi-denken (if that’s a thing) en was daar gek genoeg soort van trots op. Dus ik was gewoon niet zeker of ik mezelf zover kon krijgen om zelfs maar de basis te leren.

Maar ik was wanhopig. Mijn geest hield me ‘s nachts wakker, denkend en stressend over echt… alles.

Ik weigerde te denken aan manieren om stress te verlichten die niet natuurlijk waren. Dus gaf ik meditatie nog een kans. I felt like it was my only way out of my self-created mess in my head.

De korte Netflix-serie van Headspace gaf me inzicht dat ik gemakkelijk begreep, dus ik downloadde de app en dook meer in de basis. Na een tijdje was ik toe aan iets anders en vond ik een meditatie, geleid door een vrouw met zo’n geweldige attitude en een geweldige vibe. ‘Zij’ hielp me te visualiseren en te ontspannen op een manier die ik nog nooit eerder had gedaan… Glimlachend in mijn bed… luisterend naar haar terwijl ik in slaap viel.

Ik merkte dat ik ‘s morgens en ‘s avonds mediteerde en veel rustiger was.
Missie volbracht! I did it!

 Dus ik ging verder op zoek naar meer geweldige meditaties die me kracht konden geven en me affirmaties konden geven die ik nodig had. Ik merkte dat het moeilijk was om meer te vinden van wat met me resoneerde.

Wetend wat ik nodig had, dacht ik… ik maak het gewoon zelf. 

Ik had geleide mediaties nodig voor meer specifieke situaties. Specifiek voor mij als vrouw, moeder en een teveel-denker. Een vriend van me, Atau, had ik benaderd of hij interesse had om deze journey met me te starten en…  interessant genoeg… he was waiting for something like this! Coincidence? I think not!

De eerste meditatie heet ‘Be The Best You’. Perfect om je dag sterk te beginnen of te eindigen. Oh en niet te vergeten… een heerlijke en diepe nachtrust. Binnenkort eerst te vinden in de TABM Club waar je meer kan lezen over mediteren en veel meer! Daarna deel ik het met de rest van de wereld!

Mediteer jij? Of zou je dit ook proberen?

See you in the club!

Mischulaikah