fbpx

Me time! Hoe ik dit voor mezelf maak.

Het is geen verrassing dat veel vrouwen, vooral moeders, zichzelf geen prioriteit maken in hun eigen leven. Ik heb dat voor een lange periode ook niet gedaan. Sinds ik moeder ben geworden, heb ik het steeds moeilijker ervaren om tijd voor mezelf te vinden zodat ik iets alléén voor mezelf kan doen.

  • Dus niet alleen naar de winkel om boodschappen te doen,
  • niet alleen zijn terwijl ik met 30 ladingen was bezig ben.

Maar echt tijd voor mezelf!

Weet je wat nóg erger is… Het boeide me ook niet.

As long as the kids and the family and work and EVERYONE is okay… I’m okay.

En toen ging het mis

Na een tijdje begon het te knagen. Iedereen in mijn gezin had wel een ‘time out’. Ik niet. Hoe meer ik er op ging letten, hoe meer het me gek maakte. Ik werd super snel geïrriteerd als ‘iemand’ weer niet een sok kon vinden, of ‘iemand’ niet wist waar de melk was… (Mijn kindjes zijn 4, 2, en 1… dus ‘iemand’ mijn partner *rolls eyes*).

Ik begon me te irriteren en begon een über-bitch te worden – THUIS. Kan toch niet? Haha, dus ik ging op zoek. Kijken hoe anderen hier mee omgaan en of ze dit ook meemaken.

Blijkbaar ben ik niet de enige. Dit had ik natuurlijk ook verwacht. In de afgelopen 5 decennia is het leven van de vrouw hectischer dan ooit! In a super good way! Vrouwen zijn veel meer bezig met hun carriere, eigen bedrijven, relaties, een gezin, een huishouden en vriendschappen. En ze doen het allemaal tegelijk! POWER TO US LADIES!

Maar in één van de onderzoeken die ik heb gelezen staat dat veel vrouwen die alles LIJKEN te hebben, nog steeds ongelukkig zijn. Hoe kan dat? Ik ging verder op zoek. Ik herkende mezelf namelijk.

“So what’s the deal?” vroeg ik aan mezelf? Wat is het echte probleem? Ik heb me time nodig. Maar die tijd ga ik niet zomaar vinden. Het komt echt niet zomaar naar me toe waaien van.. Heyy bitch! Here is timeee! Go have fun!! Er is ALTIJD wat te doen. Zelfs als ik op de bank zit te chillen, en even naar mijn fotomuur kijk, denk ik aan dat abonnementje die ik heb lopen om foto’s af te drukken, waar ik al 7 maanden geen tijd voor heb gehad… Dat soort dingen dus.

 

Ik moet tijd MAKEN! Maar Hoe?

You know what? Mijn motto in het dagelijks leven is: Alles kan. Dus dit moest OOK lukken! Ik moest en zou een oplossing vinden.

 

Check, Plan, Koop = Rust.

 

Ik doe 1 keer in de week boodschappen! Via een app.
Misschien denk je wel.. eh.. duh dit doe ik ook.. Maar mijn hoofd werkt in systemen, en heb dus mijn eigen systeem gecreëerd. Dus ik deel ‘m gewoon met je.

1. Ik check eerst wat ik in de koelkast, vriezer en kasten heb liggen en noteer het.

2. Ik verzin wat we voor ontbijt, lunch en diner gaan eten. (Ik heb hele vervelende eters thuis… Nou.. ééntje.. mijn oudste zoontje.. Als ik wil dat hij goed eet… MOET ik daar rekening mee houden.
Ik start op de maandag met het meest makkelijke diner en eindig mijn werkweek ook met een makkelijk diner. Deze dagen zijn namelijk het meest druk!)

Ik focus me bewust op diner, omdat dit het meest tijd van mij vraagt. En nee… mijn man kookt niet. More about that, some other time, haha.

3. Ik doe mijn boodschappen via een app en de boodschappen worden bezorgd wanneer het mij uit komt.

Easy… freaking peasy! Ik heb een weekplanner template gemaakt waar ik alles op schrijf en plak deze op de koelkast. Zo kan ik elke dag makkelijk zien wat er op de planning staat. Whoohoo!

TABM Weekplanner:

 

 

Dit proces duurt 30 Minuten! #YESGIRL!

Hiermee creëer ik

  1. Rust in mijn hoofd
  2. Minder om doordeweeks over te stressen
  3. Meer focus op dingen waar ik me graag op wil focussen
  4. Meer tijd voor mezelf in de ochtenden en avonden

Hiermee win ik zeker 3,5 uur in de week!

Weet je wat ik met zo veel me time kan doen?
Boeken lezen, Frans leren, een massage nemen, wandelen, in bad gaan, nieuw muziek zoeken, met vriendinnen bellen, iets leuks voorbereiden voor mijn partner, kortom… genieten. En tijdens mijn me time zijn er #nokidsallowed.

Mocht je dit systeempje willen proberen? Download hier de Take a Break, Mom printable weekplanner en laat me weten of dit ‘meer me time systeempje’ ook voor jou werkt <3

You got this!

Want more? Join the TABM club!