fbpx


@instagram.com/takeabreak.mom

Aight Mom… 

Here’s the freaking deal.

Ik ben ook moeder. Ik weet hoe het gaat. Wij als ouders die ‘alles voor willen zijn’ denken tegelijkertijd aan alles. We zijn professionals in het ‘jongleren’ van al die taken die we hebben om te zorgen dat ons leven en de levens van onze dierbaren.. blijven draaien.

So we multitask. 

We clean up the house while doing the laundry. While doing the laundry we make our shopping lists that are easily stored in our phones in the notes app. We remember that the kids have kickboxing and music lessons on that busy ass Saturday and that it’s a family member’s birthday soon which we have to start planning for… And actually. We’re already late with that. True story.

We zijn constant en tegelijkertijd bezig met dingen in ons hoofd. Beslissingen maken. Beslissingen die we ook soms vergeten te melden aan onze partners… (Sorry Jeff.. Sometimes i forget babe ❤️ youuuu! ) 
Ik las ergens van de week dat wij wel 60.000 gedachten per dag hebben? Correct me if I’m wrong, hoor… Crazy though!

Mom… Mom-figure… Vrouw… Jij en ik zijn freaking professionals. De rest van de wereld ook hoor.. maar f’real. Come on. 
We are professional at making EVERYTHING work.

Ik ging verder lezen en kwam deze stukjes tegen:‘Bij multitasken probeer je meerdere taken tegelijk uit te voeren. Bij monotasken, richt je je volledig op één taak. Het voorvoegsel ‘multi’ roept positieve associaties op. ‘Mono’ daarentegen doet denken aan monotoon en klinkt langzaam en saai.’

Hm… true, dacht ik.

‘Op diverse carrierewebsites wordt multitasken bejubeld als een begerenswaardige eigenschap en tijdens sollicitatiegesprekken vragen werkgevers gericht naar het vermogen om te multitasken’.

Whahahaha ik besef na het lezen van dit stukje even hoe TROTS wij zijn wanneer wij zeggen dat we professional zijn in multitasken. Oi. Ik schep hier ALTIJD over op he… *facepalm*

‘Het woord had oorspronkelijk niets met mensen te maken, maar met computers, die in een fractie van een seconde tussen verschillende taken konden switchen

Wait… what?? Ik dus even googlen:

 

 

‘Multitasken betekent dus niet dat je twee dingen tegelijk kunt doen, maar dat je ze razendsnel na elkaar kunt uitvoeren. Fans van multitasken komen hierbij altijd met de opmerking dat de mens voortdurend verschillende dingen tegelijkertijd doet. Dat klopt, als een van die handelingen een absoluut routineproces is. Je kunt gewoon niet twee denkprocessen tegelijk uitvoeren. Zeker niet als je daarbij bewust beslissingen moet nemen. In zulke situaties schakelen je hersenen namelijk gewoon heen en weer tussen de verschillende denkprocessen.’

Pff.. what the actual fuck. This shit is so true. Ik dacht even aan een van de drukste dagen de laatste tijd op kantoor.. Ik had zo veel te doen.

Ik werk wel gelukkig met to do lijsten en prioriteiten maar… inderfreakingdaad…
There is NO WAY I could execute two things at the same time! Ik moet overal m’n hoofd bij gebruiken.. Bij mij zijn er geen routinematige taken.. Het zou sowieso dus niet mogelijk zijn, maar waarom probeer ik het steeds wel?

Thuis, moet ik zeggen, gaat dat veeeeeel makkelijker. Ik hoef niet echt na te denken tijdens het koken… een luier verschonen hahahaha enne… zelf even plassen? Ik vind het even moeilijk om te verzinnen wat ik echt op auto-pilot kan doen. Tanden poetsen? Hmm..

Ugh.. I need to give myself a break from this too. For real..
Waarom GUN ik mezelf niet meer monotasken dan multitasken? Omdat ik dan sneller klaar ben? 
And that’s not even true! Want door multitasken maak ik makkelijker fouten die daarna misschien moeten worden hersteld.

Na het lezen van dit hoofdstuk denk ik echt… FUCK. IT. Ik ga meer monotasken (lees ook genieten). Ik gooi het woord Multitasken voor eeuwig en altijd in de prullenbak. Multitasken gaat ECHT nergens over EN het is ook nergens voor nodig. Ik zal vanaf heden ook meer monotasken tijdens een kop (decaf) koffie. Een bewuste pauze nemen. Mijn eten mooi opmaken op m’n bord voor het avondeten en zelfs ga ik monotasken tijdens het plassen.

Ik GUN mezelf dit… Why should I not? Pfff.. what the hell girl… (talking to myself) 
Ik ga verder lezen hoor.

❤️ Mischulaikah.

#MondayMorningWisdom #Takeabreakmom #6minutensuccesjournal #dominikspenst #nomoremultitasking #monotaskingfromnow #whoswithme #livemybestlife #freedom #ikdoeechtnietmeermee